بازارهای سهام آسیا در معاملات روز دوشنبه، رشد اندکی را تجربه کردند و دلار به دلیل سردرگمی نسبت به سیاست تجاری آمریکا، مردد ماند.
به گزارش سرمایهگذاری آنلاین ،هفته جاری، انتخاباتهای ملی در کانادا و استرالیا برگزار میشود و سیاستهای دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بر این رویدادها سایه افکنده است.
در حالی که ترامپ ادعا کرده است که در تجارت با چین و بسیاری از کشورهای دیگر، پیشرفت حاصل شده است، شواهد واقعی وجود ندارد. اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، روز یکشنبه از ادعای ترامپ مبنی بر در جریان بودن مذاکرات تعرفهای با چین، حمایت نکرد.
کریستین کلر، رئیس تحقیقات اقتصادی بانک بارکلیز گفت: عدم قطعیت، حداقل به اندازه خود تعرفهها مخرب است و به اقتصاد آمریکا حداقل به اندازه سایر نقاط جهان آسیب میرساند. وی هشدار داد: حتی اگر فصل درآمد جاری، همچنان آمار قوی را نشان دهد، بسیاری از شرکتها احتمالا آماده میشوند تا زمانی که چشمانداز بهبود یابد، دست نگه دارند. این امر، احتمال رکود را به طور فزایندهای افزایش میدهد.
فعالیت در بازارها سبک بود و شاخص اماسسیآی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۰.۱ درصد رشد کرد. شاخص نیکی ژاپن، ۰.۴ درصد و شاخص کسپی کره جنوبی، ۰.۴ درصد افزایش یافت.
شاخص سیاسآی ۳۰۰ چین، تغییر چندانی نداشت. مقامات چینی با وجود تاثیر منفی تعرفههای آمریکا، پیشبینیهای خود از رشد اقتصادی را بدون تغییر نگه داشتند.
معاملات یورو استاکس ۵۰، حدود ۰.۲ درصد رشد کرد و معاملات افتیاسای و دکس آلمان، هر دو ۰.۱ درصد رشد کردند. اما معاملات اس اند پی ۵۰۰، به میزان ۰.۵ درصد و نزدک، ۰.۶ درصد کاهش یافت. شاخص اس اند پی ۵۰۰، حدود ۱۲ درصد از رکورد ضعیف هشتم آوریل، بهبود یافته اما همچنان ۱۰ درصد پایینتر از اوج خود مانده است.
درآمد شرکتها به طور کلی از بازار حمایت کرده، اما بانک آمریکا خاطرنشان کرده که ۶۴ درصد از شرکتها، درآمد به ازای هر سهم مطلوبی را گزارش کردهاند که در مقایسه با ۷۱ درصد در سه ماهه قبل، کمتر است.
حدود ۱۸۰ شرکت از شرکتهای فهرست شده در شاخص اس اند پی ۵۰۰ که بیش از ۴۰ درصد از ارزش بازار این شاخص را تشکیل میدهند، هفته جاری درآمدهای سه ماهه خود را گزارش میکنند و اپل، مایکروسافت، آمازون و متا را شامل میشوند.
همچنین هفته جاری اخبار اقتصادی شامل اشتغال آمریکا، تولید ناخالص داخلی و تورم منتشر میشود. پیشبینی میشود ۱۳۵ هزار شغل جدید در ماه گذشته، اضافه شده و تورم کاهش یافته باشد.
آمار اشتغال، به ارزیابیهای بازار از سیاست پولی فدرال رزرو، سمت و سو خواهد داد. در حال حاضر، معاملات نشان میدهند ۶۴ درصد احتمال کاهش نرخ بهره در ژوئن وجود دارد و نرخ بهره تا پایان سال، ۸۵ واحد کاهش خواهد یافت. دلار گروگان ماند
شاخص دلار به ۹۹.۵۶۵ واحد رسید که بالاتر از رکورد پایین ۹۷.۹۲۳ واحد در هفته گذشته بود. نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا، ۱.۱۳۶۴ دلار بود و از اوج اخیر ۱.۱۵۷۸۳ واحد فاصله گرفت.
انتظار میرود دادههای قیمت مصرفکننده آلمان و منطقه یورو که هفته جاری منتشر میشود، کاهش بیشتر تورم عمومی را نشان دهد و این امر به انتظارات مبنی بر کاهش مجدد نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در جلسه ژوئن دامن میزند.
بانک مرکزی ژاپن، هفته جاری، جلسه دارد و با توجه به عدم قطعیت اقتصادی و تجاری ناشی از تعرفههای آمریکا که مانع از افزایش مجدد نرخ بهره میشود، مطمئنا نرخ بهره را در سطح ۰.۵ درصد حفظ خواهد کرد.
دلار در برابر ین ژاپن، به ۱۴۳.۴۰ ین رسید و از ۱۳۹.۸۹ ین که پایینترین سطح هفت ماهه بود و هفته گذشته ثبت کرده بود، بهبود یافت، اما از ابتدای آوریل تاکنون، کمی بیش از چهار درصد کاهش یافته است.
قیمت اوراق خزانه پس از اینکه ترامپ اطمینان داد تلاش نخواهد کرد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را اخراج کند، ثابت بود. بازده اوراق ۱۰ ساله، ۴.۲۴۶ درصد در مقایسه با رکورد ۴.۵۹۲ درصد آوریل بود. اونس طلا به ۳۲۹۴ دلار کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت برنت با ۲۵ سنت افزایش، به ۶۷ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت آمریکا با ۳۰ سنت افزایش، به ۶۳ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید.