دلار در ابتدای معاملات روز دوشنبه بازارهای آسیا، تحت تاثیر تنزل غیرمنتظره رتبه اعتباری آمریکا و تاثیر اختلافات تجاری طولانی مدت بر احساسات بازار، صعود چهار هفتهای خود را معکوس کرد و کاهش یافت.
به گزارش سرمایهگذاری آنلاین ، دلار، هفته گذشته، پس از آتشبس موقت تجاری میان آمریکا و چین، در برابر همتایان اصلی خود، ۰.۶ درصد افزایش یافت اما پس از اینکه آژانس رتبهبندی مودیز، به دلیل نگرانیها در مورد افزایش بدهی ۳۶ تریلیون دلاری آمریکا، رتبه اعتباری این کشور را کاهش داد، روند نزولی یافت.
این تنزل رتبه اعتباری، بر احساسات بازار تاثیر گذاشت. اکنون تمرکز بر روی سیگنالهای اقتصادی بیشتر در روزهای آینده، از جمله جلسه بانک مرکزی استرالیا، دادههای تورم مصرفکننده ژاپن و سخنرانیهای فدرال رزرو آمریکا است.
مهجبین زمان، رئیس تحقیقات ارزی در گروه بانکی استرالیایی-نیوزیلندی (ANZ) گفت: با تمرکز بازار بر خطرات رشد آمریکا و سیاست دولت این کشور، ممکن است وضعیت پناهگاه امن آمریکا زیر سوال باشد.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، روز یکشنبه گفت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههایی را با نرخی که ماه گذشته تهدید کرده بود، بر شرکای تجاری که با حسن نیت مذاکره نکنند، اعمال خواهد کرد.
در همین حال، ترامپ در پیشبرد لایحه کاهش مالیات گسترده که تخمین زده میشود سه تا پنج تریلیون دلار به بدهی این کشور در دهه آینده اضافه کند، با مقاومت در داخل حزب خود روبرو است. در این اوضاع اقتصادی، نرخ برابری دلار در برابر ین ژاپن با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۴۵.۲۲ ین رسید و در برابر فرانک سوئیس که یکی دیگر از ارزهای امن است، ۰.۲ درصد کاهش یافت.
دلار استرالیا پس از سه روز کاهش، ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۰.۶۴۰۹ دلار رسید. یورو با ۰.۲ درصد افزایش، در ۱.۱۱۸۵ دلار قرار گرفت و پوند انگلیس با ۰.۱ درصد صعود، ۱.۳۲۹۹ دلار معامله شد. دلار نیوزیلند نیز با ۰.۱ درصد افزایش، به ۰.۵۸۸۸ دلار رسید.
بازار سهام نیز تحت تاثیر قرار گرفت و اکثر معاملات سهام آسیا روز دوشنبه سقوط کردند، زیرا کاهش رتبه اعتباری آمریکا و گزارشهای اقتصادی متناقض از چین، سرمایهگذاران را نسبت به کندی رشد در بزرگترین اقتصادهای جهان نگران کرد. بازارهای منطقهای با پیروی از کاهش شدید در معاملات آتی شاخص سهام آمریکا، سقوط کردند و معاملات آتی اس اند پی ۵۰۰ در معاملات آسیایی ۰.۸ درصد کاهش یافت.
شاخصهای شانگهای شنژن سیاسآی ۳۰۰ و شانگهای کامپوزیت چین، به ترتیب حدود ۰.۴ درصد و ۰.۱ درصد و شاخص هانگسِنگ هنگکنگ ۰.۶ درصد نزول کردند. هر سه شاخص پس از اینکه دادهها نشان داد تولید صنعتی چین در آوریل، با وجود موانع ناشی از تعرفههای تجاری شدید آمریکا، بیش از حد انتظار رشد کرده است، بخشی از ضررهای روزانه خود را کاهش دادند.
اما سایر شاخصهای اقتصادی همچنان نشاندهنده شکافهایی در بزرگترین اقتصاد آسیا بودند. بخش خردهفروشی چین کمتر از حد انتظار رشد کرد که نشاندهنده ضعف مداوم در هزینههای مصرفکننده بود و سرمایهگذاری داراییهای ثابت که معیاری برای هزینههای تجاری است، نیز از انتظارات رشد، پایینتر بود.
شاخص اصلی بورس استرالیا (ایاسایکس 200) ثابت ماند و سرمایهگذاران داخلی، منتظر نتیجه جلسه بانک مرکزی استرالیا در روز سهشنبه هستند. انتظار میرود بانک مرکزی استرالیا در حالی که نشانههای مداومی از کاهش تورم در این کشور وجود دارد، نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش دهد.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، شاخصهای نیکی ۲۲۵ و تاپیکس ژاپن به ترتیب ۰.۳ درصد و ۰.۱ درصد کاهش یافتند و پس از انتشار ناامیدکننده تولید ناخالص داخلی در روز جمعه، به کاهش خود ادامه دادند. دادههای تورم مصرفکننده ژاپن برای آوریل، اواخر این هفته منتشر میشود و بهطور گسترده انتظار میرود که در برنامههای بانک ژاپن برای افزایش نرخ بهره در آینده لحاظ شود.