تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۴
جالب است ۰
با اختصاص فاینانس ۵۰۰ میلیون دلاری جمهوری آذربایجان، سرمایه گذاری احداث راه آهن رشت - آستارا با مشارکت دو کشور همسایه به صورت ۵۰ درصدی خواهد بود.
مشارکت ۵۰ درصدی ایران و جمهوری آذربایجان در ساخت راه آهن رشت- آستارا
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،اصغر فخریه کاشان افزود: با تکمیل راه آهن بین رشت - آستارا بخش اصلی کریدور ریلی شمال - جنوب تکمیل می شود و از طریق این مسیر هند و چین می توانند کالاهای خود را به کشورهای آسیای میانه، جمهوری آذربایجان، روسیه و اروپا ترانزیت کنند.

وی با بیان این که پروژه خط آهن رشت - آستارا یکی از مهمترین پروژه های ملی است، گفت: از طریق این خط آهن انتقال کالا از جنوب ایران به طرف اروپا تسهیل می شود و این می تواند در افزایش درآمدهای ارزی ایران نیز بسیار تاثیرگذار باشد.
فخریه کاشان با اشاره به تکمیل خط آهن قزوین - رشت گفت: دولت در حال آمادگی سازی این مسیر ریلی برای اتصال به خط آهن قزوین- رشت است و انتظار داریم تا 3 ماه آینده این مسیر ریلی بین قزوین تا رشت به بهره برداری برسد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین الملل یادآورشد: پیش از این شرکت های ایتالیایی، روسی و چینی برای سرمایه گذاری در خط آهن رشت - قزوین ابراز تمایل کرده بودند اما جمهوری اسلامی ایران به علت همسایگی با جمهوری آذربایجان با سرمایه گذاری این کشور در این مسیر ریلی کریدور شمال - جنوب موافقت کرد.
وی بیان کرد: میزان سرمایه گذاری ایران و جمهوری آذربایجان در خط آهن رشت - آستارا به صورت 50 درصدی خواهد بود که آورده جمهوری آذربایجان در این سرمایه گذاری 500 میلیون دلار به صورت فاینانس خواهد بود.
به گزارش ایرنا، روز گذشته هم معاون اول رئیس جمهوری مصوبه دولت در خصوص اختصاص تسهیلات موافقتنامه وام برای اجرای طرح ساخت راه آهن رشت - آستارا را ابلاغ کرد.
هیات وزیران در جلسه 96.10.24 به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
1- در اجرای بند (ب) تبصره (3) قانون بودجه سال 1396 کل کشور، تسهیلات موافقتنامه وام به مبلغ حداکثر پانصد میلیون
(500.000.000) دلار برای اجرای طرح ساخت راه آهن رشت- آستارا تعیین می شود. 
2- دوره استفاده و ساخت طرح در این موافقتنامه سه سال، دوره تنفس 6 ماه و دوره بازپرداخت هفت سال است.
3- دستگاه اجرایی مربوطه موظف است حداکثر پنجاه و یک درصد (51%) از تجهیزات، ماشین آلات و خدمات مورد نیاز طرح موضوع این تصویب‏نامه را از محل تولیدات و خدمات داخلی تأمین کند.
4- وزیر امور اقتصادی و دارایی مجاز است به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران موافقتنامه وام موضوع این تصویب‏نامه را امضا یا امضای آن را به مقام مسئول ذیربط تفویض کند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری این مصوبه را به وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت راه و شهرسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه و بودجه کشور بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرده است.

https://sarmayegozarionline.ir/vdce.78objh8ff9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما