تاریخ انتشار :شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۳
جالب است ۰
درست در زمانی که دامداران مشکل انباشت دام دارند، عده‌ای با حضور در میادین عرضه دام با بازاربازی مهندسی شده در حال تدارک زمینه ‌های گران کردن قیمت دام زنده و به طبع آن گوشت قرمز در روزهای پایان سال هستند.
بازاربازی مهندسی شده برای افزایش قیمت گوشت
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،گزارش‌ها از میادین عرضه دام زنده نشان از فعالیت عده‌ای سودجود دارد که با حضور در این میادین در حال تدارک زمینه‌های تلقین کمبود عرضه دام و بالا بردن قیمت دام زنده هستند.

افزایش قیمت دام در میادین عرضه دام زنده به معنی افزایش گوشت قرمز در بازار و افزایش بیشتر فاصله قیمتی خرید دام از دامدار تا سفره مصرف کننده است.

یکی از ترفندهای سودجویان القای کمبود عرضه دام در روزهای پایانی سال است.

حسین رحمتی از فعالان با سابقه خرید و فروش دام در یکی از میادین اصلی عرضه دام زنده تهران درباره حضور این افراد به خبرنگار ایلنا گفت: در چند سال اخیر با افزایش بی‌سابقه قیمت گوشت قرمز، در یک تا دو ماه آخر سال شاهد حضور افرادی تازه وارد به میادین عرضه دام زنده هستیم تا از التهاب روزهای پایانی سال به نفع خود استفاده و سود بی‌زحمت بدست آورند.

وی ادامه داد: این افراد دام را از تولیدکننده ارزان خریده و پس از کشتار لاشه را با فاصله قیمتی بالاتر به بازار عرضه می‌کنند.

رحمتی یکی از ترفندهای این افراد را تلقین کاهش عرضه در روزهای پایانی سال عنوان کرد.

وی افزود: این افراد حتی از فضای مجازی برای تاثیر بیشتر بر  مسیر بازار استفاده و در شبکه‌های اجتماعی شایعه سازی می‌کنند.

این در حالی است که بر طبق گزارشات مرکز آمار فقط در دام سبک در بهار امسال، تعداد 2.9 میلیون رأس گوسفند و بره و 977 هزار رأس بز و بزغاله توسط دامداری‌های کشور پروار شده است که نسبت به فصل زمستان سال گذشته، به ترتیب 50.7 و 44.5 درصد افزایش یافته است.

منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور درباره حضور دلالان تازه وارد در میدان عرضه دام زنده در ماه‌های پایانی سال؛ اظهار کرد: این افراد بازاربازی مهندسی شده‌ای را برای افزایش قیمت گوشت قرمز  به راه انداخته اند.

وی ادامه داد: آن‌ها برای سود بیشتر حاضر به قربانی کردن دامداران با فضاسازی و شایعه سازی هستند.

پوریان افزود: تلاش این افراد برای تلقین کمبود و کاهش عرضه دام در حالی است که تولید دام زنده در سطح بسیار بالایی در حال انجام است و حتی با مازاد تولید نیز روبه‌رو هستیم.

وی جمعیت دام سنگین آماده کشتار در کشور را تا 300 هزار راس و دام سبک آماده کشتار را تا 4.5 میلیون راس اعلام کرد.

پوریان یادآور شد: همچنین بیش از 50 هزار تن گوشت منجمد در انبار بخش دولتی و خصوصی وجود دارد که آماده عرضه در بازار شب عید است.

به گفت پوریان؛ در حال حاضر بخش خصوصی گوشت‌های تولید داخل را با قیمت 85 تومان بصورت عمده عرضه می‌کند.

وی با اشاره به بسته ماندن مراکز پر مصرف به دلیل شیوع ویروس کرونا تاکید کرد: اگر فرض را بر باز شدن مراکز پر مصرف بگذاریم نیز تنها با ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام که حدود 20 هزار تن گوشت منجمد است می توان نیاز بازار را تامین کرد.

پوریان بر اساس موارد ذکر شده نتیجه گرفت: بنابر دلایل ذکر شده هیچ توجیهی برای گران شدن گوشت قرمز در روزهای پایانی سال وجود ندارد.

https://sarmayegozarionline.ir/vdchz6nq.23n--dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین