تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۹
جالب است ۰
پس از توافقات هسته ای؛

بازار در انتظار تعدیل نرخ سود و تسهیلات بانکی است

کاهش قیمت تمام شده پول ضرورت است
پس از اجرایی شدن توافقات هسته ای و تأثیر واقعی آن بر اقتصاد، فعالان بازار سرمایه بر اساس گشایش های اقتصادی که ایجاد می شود انتظار تعدیل نرخ سود و تسهیلات بانکی و کاهش قیمت تمام شده پول را دارند.
بازار در انتظار تعدیل نرخ سود و تسهیلات بانکی است
دلیل اصلی رکود بورس در سال 93 به ریسک های سیستماتیک بازار یعنی روند مذاکرات هسته ای و احتمال توافقات برمی گشت بر این اساس هر وقت شرایط مذاکرات مساعد به نظر می رسید و پیش بینی می شد توافق صورت می گیرد بورس سمت و سوی مثبت می گرفت و وقتی هم فعالان بر اساس اخبار منتشر شده از روند مذاکرات دلسرد می شدند، طبیعی بود که روند منفی تداوم پیدا می کرد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری انلاین و به نقل از سنا، مدیر عامل هلدینگ معدنی امید با بیان مطلب فوق گفت: هر گونه بهبود در بازار سرمایه در گروی رفع ریسک های سیستماتیک در بازار بود و عملاً بازار سرمایه بدون کاهش ریسک های سیستماتیک نمی توانست نسبت به هیچ خبر و اقدام مثبت واکنش مثبت و درخوری نشان دهد.

محمدعلی احمدزاده اصل در ادامه با اشاره به بیانیه مشترک ایران با گروه 1+5 افزود: با گشایش سیاسی پیش آمده شاهد رشد و شکوفایی بازار سرمایه و بهبود روند معاملاتی و جهش قابل توجه بازار سرمایه خواهیم بود.

وی درباره وضعیت شرکت های بورسی و فرابورسی به لحاظ بنیادی اظهار داشت: به لحاظ بنیادی در سال 93 افزایش سود تقسیمی شرکت ها (DPS) را داشتیم و عمدتاً این سود از سال 92 بهتر بود حتی بودجه هایی که برای سال 94 ارائه شده بودجه های قابل قبولی است و با توافقات صورت گرفته در سال جاری بین ایران با گروه 1+5 احتمال اعلام تعدیل های مثبت برای بسیارهای از شرکت هایی که بودجه های محتاطانه ای به بازار اعلام کردند، وجود دارد که این موضوع تأثیر مثبتی در روند قیمتی سهام این شرکت ها در بازار خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه درباره صنایع برتر بعد از توافقات هسته ای گفت: صنایعی که کشور مزیت نسبی در آن دارد، بیشترین تأثیر مثبت را با توافق هسته ای خواهند داشت که با برطرف شدن این ریسک، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی حرف اول را می زنند و بعد از آن شرکت های صادرات محور، بانکها و واسطه گریهای مالی می توانند جهش خیره کننده ای داشته باشند.

مدیرعامل هلدینگ معدنی امید درباره اقدامات موثر دیگر بعد از توافقات هسته ای گفت: انتظار می رود در فضای واقعی اقتصاد نرخ تسهیلات و بهره و نرخ تمام شده پول برای بانکها پایین بیاید تا آنها از شرایط فعلی خارج شوند.

وی درباره مزیت این اقدام اظهار داشت: بر این اساس هم مبادلات بین المللی شروع می شود هم در حوزه داخلی منابع ارزان قیمت از منابع خارجی تهیه می شود و در اختیار صنایع داخلی قرار می گیرد و طبیعتاً این اقدام بانک ها، صنایع را شکوفا می کند، تولید را افزایش می دهد و اشتغال را بهبود می بخشد، و باعث رشد شاخص های اقتصادی می شود و متقابلاً این چرخه ادامه پیدا می کند و بازار رونق مداوم و مستمر پیدا می کند.

احمد زاده اصل با بیان اینکه بورس به عنوان دماسنج اقتصادی سریعتر از تمام بازارها به توافقات هسته ای واکنش نشان می دهد، گفت: اولین اقدام بعد از توافق هسته ای ضرورت کاهش نرخ بهره و تسهیلات بانکی است. با بهبود فضای مراودات بین الملی جذب منابع ارزان قیمت پولی خارجی ایجاد می شود و بدین ترتیب قیمت تمام شده پول برای بانک ها به وضوح پایین می آید و از طرفی با تثبیت تورم در نرخ های پایین تر و خروج از رکود بدیهی ترین کار کاهش نرخ بهره و تسهیلات بانکی است.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفتگو با سنا افزود: این اقدام اقتصادی در پی گشایش سیاسی به بهبود شرایط صنایع و شرکت های تولیدی و صنعتی کمک شایانی می کند.

https://sarmayegozarionline.ir/vdca.0nuk49nua5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما